Close

Зоохигијенска служба

Зоохигијенска служба ради у оквиру КЈП „Наш дом“. Ово предузеће се пословима везаним за решавање проблема паса луталица бави од 1994.године и у том периоду је овај проблем решаван у складу са важећим законским прописима. Скупштина општине Лозница је 2007. године усвојила документ под називом Стратегија контроле и смањења популације паса луталица на територији општине Лозница. Овим документом се између осталог обавезала на изградњу прихватилишта за напуштене псе. Крајем 2008. године објекат је изграђен и Градска управа града Лознице је 6. јануара 2009. године склопила уговор са КЈП „Наш дом“ о обављању послова хватања и збрињавања паса луталица и том приликом поверила предузећу управљање овим објектом. 2009. године урађен је још један идентичан објекат, а 2010. године и трећи део тако да се сада прихватилиште састоји од 56 боксова за псе.

Зоохигијенска служба је основана 2014. године, бави се хватањем и збрињавањем напуштених паса, организацијом рада прихватилишта за напуштене псе и нешкодљивим уклањањем лешева животиња са јавних површина на начин који не представља опасност за људе, друге животиње и животну средину. Поред тога Зоохигијенска служба спроводи и део Програма смањења и контроле популације напуштених паса и мачака на територији града Лозница, то јест активно ради на удомљавању паса и информисању грађана о значају одговорног власништва.

Хватање паса врше стручна лица - ветеринарски техничари који су обучени за овај посао и врше га на безбедан и хуман начин. Служба располаже са 2 возила за превоз животиња, транспортним кавезима и савременом опремом за хватање паса.

Контакт:

Зоохигијенска служба

Телефони:
015/879-540
015/879-500
060/88-70-256

Адреса:
Доситеја Обрадовића 6 Лозница

e-mail:
[email protected]

Вести

У поподневним сатима смо од грађана добили пријаву да се у граду налази повређено маче. Маче коме је реп био повређен исти дан је збринуто и после операције и опоравка га је удомио наш суграђанин Стеван. Захваљујемо му се на хуманом гесту.